A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár szakmai partnere a Magyar Kortárs Galériák Egyesülete.

A Kortárs Galériák Egyesülete olyan non-profit szervezet, melynek elsődleges célja, hogy hozzájáruljon a magyarországi kortárs képzőművészet és művészeti piac fejlődéséhez, pozíciójának megerősítéséhez.

Az Egyesület, amely 2010-ben szerveződött újjá, bemutatja és folyamatosan képviseli a magyar kortárs képzőművészetet itthon és külföldön egyaránt. Kiemelt feladataként kezeli a tagjai által képviselt művészi minőség és a hozzá kapcsolódó „klasszikus” galériás tevékenység meghatározó szerepének erősítését és szélesebb körben való ismertségének, elismertségének növelését. A kortárs művészeti galériák tevékenysége mind kulturális, mind kereskedelmi téren alapot és lehetőséget jelent hosszú távú folyamatok kialakításához és megvalósításához. A galériák jelentőségét mutatja, hogy nélkülük aligha lenne lehetséges a kortárs művészetet megismerni – legalábbis amíg az intézmények, múzeumok figyelme nem irányul egy-egy művész munkájára vagy izgalmas témára. Így a galériák tevékenysége, mind a művészeknek, mind a művészeti színtéren tájékozódni vágyóknak – egyéni érdeklődőknek, vásárlóknak, magángyűjtőknek, mind pedig a szakembereknek - alapot jelent ahhoz, hogy új információt gyűjtsenek, kapcsolatokat alakíthassanak ki munkájukhoz, kiállításokat valósítsanak meg és gyűjteményt építsenek.

Az MKMGOE tagja az egyesületeket nemzetközi szinten tömörítő FEAGA-nak (Federation of European Art Galleries Association), amely többek között elősegíti a magyar színtér nemzetközi integritását is.

Az Egyesület 2014-ben hívta életre a Gallery Weekend Budapest fesztivált a szélesebb közönség elérése céljából. A koncentrált programsorozat keretében a hétvégi meghosszabbított nyitvatartás sokaknak biztosítja a lehetőséget, hogy jobban belelássanak a galériák tevékenységébe, megismerkedjenek a művészekkel és a kiállításokat szakavatott tárlatvezetéssel kombinálva tekinthessék meg. (Gallery Weekend Budapest)

Az MKMGOE a 2023. őszén debütáló Budapest Contemporary kortárs képzőművészeti vásár szakmai partnere.

 

Taggalériák: acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Horizont, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, Molnár Ani, TOBE, Várfok, VILTIN, Vintage

További információ: Tallér Ágnes elnök - Magyar Kortárs Galériák Országos Egyesülete, 1061 Budapest, Király u. 34. II.4., info@kortarsgaleriak.hu

Budapest
Contemporary

Jegyvásárlás a helyszínen