East of Eden

Alapította 2022|05|05|5:55 Erdész Barna és Sályi Zsófia.

Szüleimnek, főleg Magyarország egyik első privát galeristájának, édesapámnak, Erdész Lászlónak nagy szerepe van abban, hogy gyerekkorom óta ismerem és szeretem a művészetet.

Az East of Eden fókuszában leginkább a kortárs festészet és fotóművészet áll, de nyitottak vagyunk a gyűjthető dizájn és a digitális művészet irányába is. Galériánk Boldizar Senteski absztrakt tükrei segítségével nyitott új dimenziót a gyűjthető dizájn és a functional art irányába, Szauder Dávid mesterséges intelligencia segítségével létrehozott digitális kollázsaival pedig teljesen újfajta technikákat mutatunk be a hazai klientúránknak.

Galériánk neve John Steinbeck Édentől keletre című regényének címére utal, rávilágítva arra a tényre, hogy Magyarország a nyugati világ peremén található és ezt tudomásul véve, utat találhatunk azokhoz a műkedvelőkhöz, akik fogékonyak az itthoni kortárs művészetre.

Azt a pillanatot keressük, amikor egy műtárgy és a szemlélő között kialakul valamiféle megmagyarázhatatlan és láthatatlan kapcsolat, vagy kötelék, összeköthetünk különböző embereket és egy sajátos utazásra invitálhatjuk őket.

Kiállító művészek:

Baráth Áron

Boldizar Senteski

Forgó Árpád

Iambarnie

Kasza Gábor

Kerekes Gábor

Kertész Attila

Kiss Miklós

Koeroesi Viktoria

Krász Kíra

Pamuki-Balogh Viktória

Szauder Dávid

Szigeti Csongor

Elérhetőségek

Gallery East of Eden

Tulajdonosok és alapítók: Erdész Barna és Sályi Zsófia

Cím: H-1061 Budapest Paulay Ede utca 67.

Nyiltvatartás: keddtől–szombatig, 14:00-18:00 között, más időpontban egyeztetés alapján

Telefon: +36 30 990 06 50

E-mail: galleryeastofeden@gmail.com

Web: www.eastofeden.hu

Fb: https://www.facebook.com/galleryeastofeden

Insta: https://www.instagram.com/galleryeastofeden/

Budapest
Contemporary