VILTIN Galéria

A VILTIN kortárs művészeti galéria 2008-ban Budapest szívében kezdte el működését, ahol a 200 négyzetméteren kialakított kiállítótér és projektterem párhuzamosan két kiállítási program megvalósítására adott lehetőséget. Ezt váltotta 2014-ben a mostani, a város központi kulturális negyedében elhelyezkedő látványos üvegportálos kiállítótér.

A galéria közvetlenül megnyitása után meghívást kapott a nemzetközi művészeti színtérre és az ARCOmadrid, Art Dubai és a bécsi művészeti vásár, majd a későbbiekben az Art Paris visszatérő kiállítója lett, valamint többek között az Art Brussels és a torinói Artissima vásáron is részt vett.

A VILTIN programja egyéni és kurátori csoportos kiállítások keretében mutatja be a hagyományos művészeti műfajok újraértelmezésén alapuló, progresszív és mediálisan változatos módon kibontakozó alkotói gyakorlatokat. Az alapítástól elkötelezett az egyedi papíralapú művészet pozíciójának megerősítésében.

A galéria az elmúlt évtizedben többször is teret adott nemzetközi projekteknek. Ez mára tudatos kelet- és közép-európai fókusszá alakult, amelyet a régió művészeivel kiegészült művészkör is tükröz. Jelentős és elismert mestereket, a jelenlegi művészeti életet aktívan alakító középgenerációs művészeket, valamint feltörekvő tehetségeket képvisel, akiknek sikereit számos művészeti díj, nemzetközi biennálén és kiállításon való részvétel bizonyítja. Többük a napjainkban egyre fontosabbá váló nemzetközi reprezentációval is büszkélkedhet.

A VILTIN szakmai tevekénységét erősíti, hogy munkatársainak kurátori munkája túlnő a galéria falain, regionális és nemzetközi projekteket is megvalósítva. A VILTIN a Kortárs Galériák Egyesületének tagja.

Elérhetőségek

VILTIN Galéria

Nyitvatartás:

kedd - péntek: 13:00 – 18:00

szombat: 11:00 – 17:00

vasárnap - hétfő: zárva

 

Cím: 1061 Budapest, Vasvári Pál utca 1.

E-mail: hello@viltin.hu

Telefon: +36 1 787 58 66

Budapest
Contemporary