TOBE Gallery &TOBE Project

A TOBE Gallery fókuszában a kortárs fotográfia és a kollázsművészet áll. A galéria 2013 októberében nyílt meg azzal a céllal, hogy teret adjon olyan ibero-amerikai és hazai kortárs alkotók munkáinak bemutatására, akikben a magas művészi minőségre való törekvés kísérletező kedvvel párosul. Már a kezdetektől egy egyedi, megkülönböztethető profil kialakítására törekedett a galéria, így gyorsan meghatározó platformmá fejlődött a magyar fotográfusok számára is. A galéria jelenleg 21 alkotót képvisel, akik között elismert és feltörekvő művészek egyaránt megtalálhatóak.

A TOBE Gallery 2017 novemberében kezdte el működését a Bródy Sándor utcában; az új és nagyobb galériatér lehetőséget ad arra, hogy a külföldi művészek bemutatása a budapesti színtéren még inkább láthatóbbá váljon, de a kortárs magyar fotóművészet nemzetközi kontextusba helyezését is elősegítse. 2015-től számos fontos nemzetközi vásáron (Paris Photo, Unseen Amsterdam, Photo London stb.) és fesztiválon nagy sikerrel vett részt a galéria.

Az idén 10 éves TOBE Gallery küldetése a fotóművészeti kultúra minél szélesebb körű terjesztése, megismertetése és megszerettetése. A galéria hitvallása, hogy a fotográfia egyenrangú partnere bármely más művészeti területnek. Ennek érdekében, a TOBE Project nevű kezdeményezés évek óta olyan kiállításokat valósít meg, ahol a kortárs képzőművészet több más médiuma (festészet, video art, szobrászat stb.) is megjelenik a fotóművészet mellett és ezzel a különböző művészeti ágak izgalmas kölcsönhatásba kerülnek egymással. A projekt galéria jelenleg négy művészt képvisel, de szorosan együttműködik számos más alkotóval is.

 

Kiállított művészek:

Bohus Réka

Juan Brenner (GT)

Carolina Chocron (AR)

Gál András

Kontha Dora

Patel Rebelo (PT)

José Luis ‘Chuchi’ Sánchez (VE)

Sóváradi Valéria

Standovár Júlia

Zalavári József

Elérhetőségek

TOBE GALLERY & TOBE PROJECT

Galériavezetők: PUSKÁS Bea & Tomas OPITZ

Cím: Bródy Sándor utca 36. Budapest 1088

 

Insta: @tobegallery_official, @tobe_project_bp

Fb: www.facebook.com/tobegallery

Linkedin: www.linkedin.com/company/tobegallery

Weboldal: www.tobegallery.hu

E-mail: info@tobegallery.hu

Telefon: +3620 484 0490

Budapest
Contemporary