HEART & CHERRY

A HEART & CHERRY ikonikus limitált példányszámú grafikákat és objekteket készít a kortárs magyar képzőművészet legkiemelkedőbb alkotóival együttműködésben.

A HEART & CHERRY-t Sárvári Zita alapította 2020-ban

  • hogy koncepcióvezérelt és kontextus tudatos platformot biztosítson limitált kiadású művészeti alkotások számára
  • hogy a képzőművészeti reprodukciók hivatalos műfajait, a szitanyomástól az objektekig újra divatba hozza
  • a művészeti sokszorosítás presztízsét helyreállítása
  • közelebb hozza a közönséghez a limitált példányszámú képzőművészeti műfajokat és eloszlassa az azzal kapcsolatos tévhiteket
  • demokratizálja a művészetet.

 

A projekt minden évben más fiatal kortárs művésszel működik együtt, lehetőséget biztosítva számukra, hogy új művészeti formában próbálják ki magukat (2020 - Barabás Zsófi, Moizer Zsuzsa, Nemes Márton, 2021 - Csató József, 2022 - Fridvalszki Márk, Dallos Ádám, Néma Júlia, Puklus Péter, 2023 - Barabás Zsófi, Keresztesi Botond).

A Budapest Contemporary művészeti vásáron 2023-ban a HEART & CHERRY fiatal feltörekvő alkotókkal mutatkozik be. Góth Martin és Fazekas Dániel munkásságában fontos vezérfonal a kiberkörnyezet szimbolizmusa, a digitális és az analóg állandó párbeszéde, popkulturális elemek, kereskedelmi termékek, logók és kulturális mémek felsorakoztatása. Magyarlaki Bence organikus absztrakt szobrai aktuális testpolitikai témával erősítenek rá a stand koncepciójára és fedik le a kortárs magyar képzőművészet legújabb és legizgalmasabb megjelenéseit.

Megtekinthetjük továbbá a standon Kis Judit objektjeit, amelyek a gondoskodás és gyógyítás érzékeny témáit érintik, valamint Puklus Péter festményei is, amelyek egyszerűsített formákkal, élénk színekkel, gesztusokkal és ecsetvonásokkal elsősorban belső érzéseket és gondolatokat hangsúlyoznak.

Elérhetőségek

HEART & CHERRY

1012 Budapest Mikó utca 3.

Telefon: +36 20 219 4624

E-mail: zitasarvari@gmail.com, heartandcherrylimitededitions@gmail.com

Web: https://heartandcherry.com/

 

Nyitva:

H-P 10-15 és előzetes bejelentkezéssel

Budapest
Contemporary